Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Експерименти показали, що кішки та коти справді знімають стрес. А погладити їх потрібно лише кілька хвилин.

Коти, звичайно, гуляють самі по собі, але й людям вони допомагають, причому в прямому значенні слова. Вчені з Вашингтонського університету провели дослідження, в ході яких з'ясували, що навіть нетривале спілкування з твариною здатне перемогти стрес.

У науковому виданні AERA Open опубліковано результати дослідження, в якому взяли участь 249 студентів, яких поділили на 4 групи.

Читайте також: ТОП-10 полезных лайфхаков для владельцев кошек

Перша група контактувала із собаками та котами по 10 хвилин. Друга група спостерігала за першою. Третя група розглядала фотографії з домашніми тваринами, а учасникам четвертої групи лише повідомили, що вони контактуватимуть із тваринами, однак цього не сталося.

Коты приносят радость, разве нет?

Коты приносят радость, разве нет?

pixabay.com

У представників кожної групи після маніпуляцій взяли по три рази зразки слини для оцінки вмісту гормону стресу - кортизолу в організмі. У результаті з'ясувалося, що в першій групі гормон стресу значно знизився після контакту з тваринами через 10 хвилин. У другої групи рівень також знизився, а у третьої та четвертої групи змін не відбулося.

Загалом, судячи з такого дослідження, якби кожен потискав кота після роботи (без застосування сили, природно) – світ став би кращим, а люди добрішими, чи не так?

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK