Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Презервативи давно є головним засобом №1 для безпечного сексу. І ще довго будуть такими. Тому ми розповімо чому ти маєш ними користуватися, навіть якщо презервативи тебе якимось чином дратують

3 тисячоліття до нашої ери

Перший зареєстрований випадок використання презервативу пов'язаний з критським царем Міносом в 3000 р. до н.е. Згідно з легендою, цар наказував поміщати в жіночий статевий орган козиний міхур. У такий спосіб він намагався захистити себе від венеричних захворювань.

XXI століття

Нам же якоюсь мірою пощастило, сьогодні не 3000 рокив до нашої ери і презервативи з тих пір пройшли довгий шлях своєї трансформації. Нині вони бувають різних текстур і виготовлені з різних матеріалів: латекс, овеча шкіра, поліізопрен. Доведено, що всі вони захищають від вагітності та захворювань, що передаються статевим шляхом.

Читайте також: Захист себе в ліжку: 15 помилок із презервативами

За правильного використання презервативи ефективні на 98%. «Не кажучи вже про те, що регулярне використання цього контрацептиву кожному дає можливість контролювати своє сексуальне та репродуктивне здоров'я, – каже дерматовенеролог Алла Наконечна. – І оскільки під час сексу на карту поставлено дуже багато, презервативи мають бути невід'ємною частиною твоєї секс-аптечки».

Але, за даними фахівців, для деяких чоловіків одягнути цей контрацептив — ще ті тортури. Звіти показують: у 2022-му році в світі продаж презервативів знизився на 40%. Зрозуміло, у цьому могла і зіграла роль пандемія. Хоча, як заявляють виробники кондомів, продажі почали падати ще до того, як ми почали сидіти вдома.

То чому деякі чоловіки відмовляються від презервативів? За словами Наконечної, причини різні: і невдалий досвід, і непоінформованість про сексуальне здоров'я, і ​​навіть невміння правильно ними користуватися.

Навіть якщо ти не в захваті від використання презервативів, не можна ігнорувати їх: це важлива частина здорового сексуального життя, особливо коли спиш із новою чи кількома партнерками.

Читайте також: Помічники у сексі: гід по вибору презервативів

Разом із фахівцем дерматовенерологом розповідаємо про найпоширеніші скарги, які вона чує при спілкуванні зі своїми пацієнтами. А також даємо поради, які допоможуть вирішити проблеми, що виникають під час використання презервативів.

1. Розмір не підходить

"Я не раз бачив, як презерватив натягують на руку. Чи налізе він на мій член - сумнівів начебто не виникає. Але навіть легкого тиску на пеніс достатньо для того, щоби придушити збудження», — переказує скаргу одного зі своїх пацієнтів Алла Наконечна .

Так, розмір при використанні такої контрацепції має значення. "Якщо ти в чомусь не впевнений, звернися за допомогою до всюдисущого Інтернету: там є мільйон таблиць, за допомогою яких можна підібрати потрібний розмір", - радить дерматовенеролог.

Unsplash

За словами експерта, частіша проблема — не надто великі, а надто маленькі пеніси. За даними деяких опитувань, щоб справити враження на жінку, 82% чоловіків переоцінюють свій розмір при покупці презервативів. Що зрештою призводить до того, що вони злітають.

Як бути? «Надягніть кільце на член поверх контрацептиву, щоб утримати його на належному місці», - радить Наконечна.

2. Презервативи дратують шкіру

Відчуваєш дискомфорт при використанні презервативів? У тебе може бути чутливість чи алергія на латекс. «Це незвичайна алергія: крім сверблячки та висипу в дуже рідкісних і серйозних випадках може виникнути анафілактичний шок», – попереджає фахівець.

Але алергія на латекс не є виправданням для повної відмови від використання такої контрацепції. За словами експерта, існує безліч не латексних презервативів, виготовлених з:

· овечої шкіри;

· поліізопрену (наприклад, Skyn ​​Lifestyles);

skynfeel.com

· Поліуретану (Trojan Supra).

trojanbrands.com

Іноді роздратування викликає навіть не презерватив, а змазка. Якщо це так, спробуй використовувати гіпоалергенний лубрикант або купи контрацептив без змазки.

3. З презервативом нічого не відчуваєш

Одна з найчастіших скарг чоловіків — мовляв, ми не отримуємо задоволення під час сексу, бо нічого не відчуваємо.

Наконечна коментує: «Втрата чутливості може бути ознакою того, що презерватив занадто тугий. Справа в тому, що головка статевого члена – найчутливіша область, і відсутність руху в цій частині через щільно прилягаючий контрацептив – те, на що скаржаться багато чоловіків».

Читайте також: Кожного разу: як помиляєшся при виборі презервативу

Але якщо презерватив щільно прилягає, це не обов'язково означає, що потрібно збільшити його розмір. Що ж тоді робити?

«Виробниками розроблені ультратонкі кондоми, вони широко доступні у продажу. Крім того, потрібно використовувати гарну змазку. Вона також продається у вільному доступі. Нанеси 2-3 краплі лубриканта на водній чи силіконовій основі на кінчик внутрішньої частини презервативу. Ця змащена частина рухатиметься по голівці та посилюватиме відчуття», - стверджує фахівець.

web

4. Презервативи часто рвуться

Згідно з даними Алли Наконечної, найчастіше це відбувається через неправильне зберігання або використання змазки на олійній основі.

Щоб запобігти прикрий ситуації під час сексу, дерматовенеролог радить тримати контрацептиви подалі від місць з підвищеним тиском, тертям або теплом (останнє послаблює властивості латексу). Не залишай презервативи під прямим сонячним промінням, не клади їх у гаманець. Також тримай подалі від ключів та інших колючих-ріжучих предметів (щоб уникнути проколювання та механічного пошкодження). І не забудь перевірити термін придатності, тому що кисень з часом також може послабити властивості деяких компонентів контрацептиву.

Читайте також: Не завжди готовий: де не варто зберігати черговий презерватив?

Що стосується лубрикантів, Наконечна радить уникати змазок на олійній та будь-якій іншій нафтовій основі. Але й відмовлятися від них також не можна: підвищене тертя створює умови для розриву презервативу. Рішення - змазка на водній або силіконовій основі.

durex.ua

Резюме

Все ще сумніваєшся? Знайди в собі сили підібрати потрібний презерватив – тонкий, великий, пухирчастий... Спробуй кілька різних марок і перевір як вони працюють.

Повір, якщо ти постійно спиш із різними жінками, це врятує твоє здоров'я. А може й навіть твоє життя!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK