Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Це неймовірно поширене явище, і йому є цілком природне наукове пояснення

Уролог, хірург, доктор медичних наук і секс-педагог Рена Малік створює відео на YouTube, які розвіюють медичну дезінформацію та всілякі секс-міфи. Мета — допомогти людям мати здорове та повноцінне сексуальне життя. В одній із своїх свіженьких робіт експерт пропонує науковий погляд на те, чому шкіра геніталій часто має темніший пігмент, ніж решта тіла.

Спойлер: виявляється, це абсолютно природно.

«Темніша шкіра в області геніталій — цілком нормально, — каже Рена. — Насправді це трапляється з кожним... Зазвичай таке відбувається дуже поступово, і з віком забарвлення «там» стає темнішим».

Читайте також: Привлекательные гены: ученые обнаружили генетические признаки, ответственные за внешнюю красоту

Сприяють цьому дві основні причини.

1.       Тестостерон та естроген

Є такі гормони: тестостерон і естроген. Вони впливають на меланоцити — клітини, відповідальні за вироблення меланіну (пігмент) та визначення кольору твоєї шкіри. Малік пояснює: коли організм проходить через процеси, які включають зміни в гормонах (наприклад, статеве дозрівання, вагітність або старіння), шкіра геніталій може ставати темнішою.

2.       Тертя

Другою причиною є різні види тертя, які можуть бути спричинені статевими актами, засобами для видалення волосся, голінням та загальним тертям шкіри об одяг.

«І не дивися ти на всі ті еротичні світлини з відбіленими зонами бікіні. У них там 100 разів все відредаговано-відретушовано та в фотошопі замальовано. Про порнозірок взагалі мовчу: вони з-під ножа пластичних та косметичних хірургів майже не вилазять — Заспокоює Рена. — А якщо таки не хочеш мати темної шкіри в області геніталій, — уникай тертя, носи вільний одяг та тримай шкіру зволоженою».

P.S.

Однак якщо твоя шкіра раптово і різко змінила колір, Малік радить негайно проконсультуватися з лікарем, оскільки це може бути ознакою алергічної реакції, інфекцій, статевих хвороб або іншого захворювання.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK