Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Декілька порад для того, хто дорожить своєю родиною

Як би міцно ви не любили один одного, завжди будуть фактори, через які вам доведеться з'ясовувати стосунки. Давай зробимо все так, щоб ці «з'ясування» не послаблювали, а навпаки, зміцнювали ваш зв'язок

«Вирішити проблеми у парі складно, тому що у всіх сімей різна система виховання та традицій, — стверджує Вікторія Немешко, сімейний терапевт. — І тому те, що для тебе нормально, для твоєї жінки може бути невіглаством, що шокує. Зрештою це і призводить до конфліктів».

І як же ж ці конфлікти вирішувати?

1. Став себе на її місце

Наприклад, тебе бісить, що вона по 300 разів на день телефонує своїй мамі. Як бути? Не наїжджай, не забороняй, не звинувачуй. Постав себе на її місце. Як би ти вчинив у цій ситуації? "Це стане першим кроком у бік встановлення здорових кордонів для захисту ваших відносин", - упевнена Вікторія.

Читайте також: Як не сваритися з коханою: кілька чоловічих правил

2. Обговоріть та визначте проблему

На думку Вікторії, другий крок — робота в парі, а саме: спільне обговорення та виявлення проблем з метою розуміння та прояснення ситуації.

«Як тільки краще зрозумієте проблему, відразу зможете почати вивчати різні варіанти реагування на неї та шукати відповідні рішення», - каже Вікторія. Важливо: будь не лише добрим слухачем, а й чесним співрозмовником.

"Неупереджено вислухай її точку зору на те, що відбувається, навіть якщо не згодний", - додає шлюбний сімейний терапевт Олексій Ніколаєнко.

3. Припини йти на поводу у дисфункціональних очікувань

Вона з мамою говорить про ваші сімейні проблеми, і це тебе зводить з розуму? Чи, може, якісь твої витівки змушують кохану почуватися не у своїй тарілці? Радимо визначити, що саме вас турбує та змушує відчувати скривдженими.

Після цього — робіть наступний крок: припиняйте миритися з цією дисфункцією.

«Якщо проблема виходить з різниці виховання та сімейних традицій, не змушуй себе чи свою другу половину погоджуватися з дисфункціональними сімейними очікуваннями», – радить Вікторія .

Якщо важко з дівчиною говорити про це, Олексій рекомендує індивідуальну, парну чи сімейну терапію.

Читайте також: Не звинувачуй її: як зберегти стосунки, коли ви вже на межі

4. Підтримуйте один одного та розставляйте пріоритети у відносинах

«Рідня та інші зовнішні чинники можуть сильно зіпсувати відносини , — стверджує Вікторія . — Коли пари не вміють підтримувати один одного і висувати свої стосунки на перший план, невирішені сімейні проблеми перетворюються на одну з головних причин розлучення. Якщо цінуєте стосунки, переконайтесь, що повною мірою віддаєте пріоритет спільній роботі над помилками».

"Погляньте на конфлікт якомога об'єктивніше і придумайте кілька різних стратегій для змін у своїх відносинах", - додає Олексій.

Ідея не в тому, щоб налаштувати дружину проти матусі та організувати клуб «ми проти неї». Ідея в тому, щоб розставити пріоритети та знайти компроміси, які працюють як на тебе, так і на твою кохану, встановивши при цьому здорові межі та захистивши ваші стосунки.

Епілог

Виконання вищеописаного працює не завжди. Але його повне ігнорування спричинить катастрофу. Ти не можеш контролювати, що і як роблять члени твоєї чи її сім'ї. Однак, якщо і ти, і твоя партнерка будете відстоювати ваші кордони, такі стосунки переживуть будь-яку сімейну драму. Успіхів!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK