Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Компанія Cadillac презентувала перші фото новенького повністю електричного седана

Новинка американського автовиробника створена аби кинути виклик Rolls-Royce і Bentley та з метою посунути їх на ринку автомобілів класу «ультра-люкс».

Нова ера

Демонстраційний Cadillac Celestiq — седан ручної роботи, виробництво якого почнеться в 2023 році, невдовзі після появи Lyriq — першого електромобіля в історії Cadillac. Як зазначає Fox News, Celestiq ознаменує початок нової ери в виробництві бренду, а саме: автомобілів ручної збірки.

cadillac.com

Натхнення

При проектуванні новенького Caddy дизайнери надихалися створеними на замовлення туристичними автобусами часів Другої світової, під капотами яких ховалися двигуни V16. Ще однією музою став лімітований Cadillac Eldorado Brougham 1957 року — на той час передове купе, випущене в кількості 400 екземплярів.

Читайте також: Огромный и мощный: новый 420-сильный Cadillac Escalade 2021 с автопилотом

«Тоді ці автівки були вершиною розкоші, і саме вони допомогли Cadillac стати світовим стандартом, — стверджує Тоні Рома, головний інженер новинки. — Демонстраційний Celestiq — також седан, оскільки саме в такій конфігурації він увібрав найкраще та пропонує неймовірні враження. Що тут сказати, розкіш, основана на багатолітній історії».

cadillac.com

Дизайн

Золотий вік Cadillac (з 1930-х по 1950-ті роки) вшановується класичним орнаментом капота «богиня» в стилі арт-деко, вбудованим у крила Celestiq. Однак є в машині і трохи футуризму: штучна решітка радіатора, анімована цікавим послідовним освітленням.

Салон строгий, витриманий в стилі воєнних часів, оздоблений шкірою та деревом, але має п’ять інтерактивних світлодіодних дисплеїв, у тому числі величезний екран діагоналлю 55 дюймів, на якому в тому числі буде розміщена приладова панель. Дизайнер описує його як «дисплей довільної форми з активною конфіденційністю, створеною з метою зменшити відволікання водія».

Ще однією особливістю автівки є величезний дах, виготовлений із «розумного скла з пристроєм зі зваженими частинками», який дозволить водіям встановлювати індивідуальні рівні прозорості.

cadillac.com

Ціна

Першими, хто повідомив ціну Cadillac Celestiq, стали The Wall Street Journal. Прайс — захмарні $300 000. За такі гроші можна купити Bentley Bentayga або Rolls-Royce Ghost і це вдвічі більше за ціну Cadillac Escalade-V виробництва 2023 року.

Якщо Cadillac Celestiq стане хітом, то коштувати він може ще більше, оскільки бренд анонсував доволі лімітовану серію: менше 500 екземплярів.

cadillac.com

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK