Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Навіть найпродуманіший пікнік не застрахований від лісової пожежі. Тому завжди будь напоготові і слідуй нашим простим порадам

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як винести людину з палаючої будівлі: прийоми пожежників

Смог та гар

Зрозуміло, що під час приготування шашликів від запаху горілих дров нікуди не подітися. Але якщо до нього додалися смог та гар – подивися, що палає у твоєму багатті. Чи не знаходиш там нічого підозрілого? Саме час насторожитись.

Фауна

Немає ніякого запаху смогу та гару, а птахи та тварини дружно звалюють в одному напрямку? Сам знаєш, що це означає.

Місце знаходження

Почув "приємні пахощі" лісової пожежі, але не можеш зрозуміти, звідки вони? Визнач напрям вітру. А ще краще - вийди на височину або берися на дерево. Так легше розібратися, де саме лісова пожежа.

Швидкість розповсюдження

Низова пожежа (трава, коріння дерев, підлісок та чагарник) поширюється зі швидкістю до 3 метрів за хвилину, а верхова (повністю всі дерева, особливо небезпечна у хвойних лісах) - 80 метрів за хвилину. Ну що, ще є бажання намагатися зібрати всі свої пожитки?

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Що взяти на пікнік: чоловічі гаджети

Проти вітру

Вибігати з лісової пожежі треба назустріч вітру. Залишилися запаси води? Намочи одяг. Є синтетичні штуки? Зніми їх. І що швидше, то краще, інакше вони можуть почати плавитися і прилипати до шкіри.

Радимо намочити клапоть тканини і притиснути до носа, щоб не обпалити дихальні шляхи розпеченим повітрям. Куди тікати? Туди, де немає дерев або до водойми, якщо така є.

Для тих, хто приїхав машиною, правила абсолютно ті ж: їдемо проти вітру перпендикулярно лінії вогню. При цьому закрий усі вікна, щоб перекрити доступ повітря в салон.

Водойма

Дістався до водойми? Залишайся в ньому на мілководді, подалі від очерету. Намочіть одяг і періодично змочуйте ділянки тканини, що підсихають.

І завжди дзвони у 101.

Правила поведінки з багаттям:

  • очисти землю навколо вогнища так, щоб трава до нього була не ближче ніж на 30 см;
  • обклади вогнище цеглою;
  • по закінченню шашличних процедур залий багаття водою так, щоб вугілля можна було помацати руками. Якщо ще відчувається жар – продовжуй гасити.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: По-чоловічому: розпали багаття без сірників

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK