Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Арабська ніч, чарівний схід - одним словом, Алжир чудовий! А це тільки вершина айсберга.

Розповідати про пам'ятки Алжиру справа не з легких, адже це велика кількість історичних місць, природних багатств, чудовий колорит. Проте ми виділили 10 перлин півночі африканського континенту, тому читай про найпримітніші туристичні об'єкти, відвідати які - просто необхідно.

1. Стара Касба Алжиру

У старій частині міста Алжир знаходиться Касба, повна загадкових провулків та темних глухих кутів. Це цитадель, одна з багатьох розташованих по всій північній Африці. За стінами цитаделі – старовинні палаци, мечеті та будинки. В них, до речі, досі живуть люди.

Старая Касба Алжира

Старая Касба Алжира

wikia.com

2. Собор Африканської Богоматері

Собор Нотр-Дам де Афрік або собор Африканської Богоматері розташований на узбережжі Середземного моря. Висота монументальної будівлі – 124 метри.

Собор Африканской Богоматери

Собор Африканской Богоматери

Wikipedia

3. Місто Костянтина

Мальовничий вид на мости та місто Костянтина відкривається на кордоні з Тунісом. У давнину місто було побудоване на неприступних скелях, серед ущелин і урвищ. Деякими вулицями тут є мости, перекинуті на висоті кількох сотень метрів.

Город Константина

Город Константина

Pinterest

4. Долина Мзаб

П'ять укріплених поселень – ксурів – розташувалися у північній частині пустелі Сахара. Засновані ксури були берберськими мусульманами, які втекли від переслідувань на релігійному ґрунті.

Проста архітектура, а також максимально пристосовані до особливостей регіону будівлі зведені по колу, розходяться від мечеті.

Долина Мзаб

Долина Мзаб

Pinterest

5. Королівський мавзолей Мавританії

Мавзолей Джуби ІІ та Клеопатри Селени ІІ розташований за 80 км від столиці на узбережжі у містечку Типаза. Ця історична пам'ятка побудована в 3 році до нашої ери за наказом мавританського короля.

Королевский мавзолей Мавритании

Королевский мавзолей Мавритании

liveinternet.ru

6. Стародавні міста Тіпаза і Тімгад

Ці міста – суцільні пам'ятки. Типаза внесено до списку ЮНЕСКО як свідчення зниклої цивілізації.

Типаза

Типаза

Pinterest

Тимгад загубився серед Атлаських гір і виконував роль військової колонії. Засипане пісками Сахари та часу, місто збереглося практично недоторканим.

Тимгад

Тимгад

Pikabu

7. Давньоримське місто Джеміла

Давньоримське місто Джеміла — місто-фортеця в Алжирі, одна з наймасштабніших руїн і нині музей просто неба. Спочатку місто мало форму квадрата, у ньому було безліч вулиць, а дві головні з них, перпендикулярні одна одній, ділили територію на 4 рівні частини.

Древнеримский город Джемила

Древнеримский город Джемила

Pinterest

8. Національний парк Джурджура

Зелена територія національного парку Джурджура контрастує з пустелею Сахарою. Запаморочливі вершини гір, каньйони та ліси вражають уяву.

Национальный парк Джурджура

Национальный парк Джурджура

Pinterest

9. Термальні джерела Хаммам Мескутін

Мінеральні утворення різних відтінків та форм оточують термальне джерело на висоті близько 200 метрів. Киплячі ключі, вода яких насичена мінералами, здатні зцілити багато хвороб. Щоправда, скупатися в них неможливо – температура сягає 95-98 градусів.

Термальные источники Хаммам Мескутин

Термальные источники Хаммам Мескутин

wikia.com

10. Атлаські гори

Атлаські гори — ланцюг гірських хребтів, що простягнувся вздовж узбережжя із заходу на схід територіями держав Туніс, Алжир та Марокко.

Атласские горы

Атласские горы

Pinterest

Окремо варто сказати про головну пам'ятку Алжиру - пустелю Сахара. Сувора, неприступна, жовто-червона піщана рівнина здається нескінченною, однако подорож у вічні піски тебе точно підкорить.

Пустыня Сахара

Пустыня Сахара

pixabay.com

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK