Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

На честь темряви, що вечорами і ночами огортає нашу країну, а також на честь усіх фільмів жахів, що вийшли і готуються до виходу, згадуємо жахливі відеоігри, в які можна пограти прямо зараз

Жанр жахів великий, складний і прекрасний. Від високобюджетних студійних релізів до дивних і цікавих інді-релізів — види хорор-ігор є на будь-який смак і колір: головоломки, шутери, платформери, пригоди… Річ у тім, що можна взяти будь-який жанр (з правильним сюжетом, сеттингом, тоном і художнім стилем), гарненько його переробити - і вийде хорор. Тож є з чого вибирати.

Нижченаведений список, не вичерпний: зайди на Steam, у фільтрах вибери "жахи" - і застрягнеш там на кілька годин. Нижчеописані ігри - лише невелика добірка хорорів, в які ми грали і які нам "зайшли". Всі вони, до речі, досить непогані для знайомства з жанром, якщо ти в ньому новачок. Читай, ознайомлюйся. І будь обережний: на тебе чекають захоплюючі жахливості, що місцями пробуджують непідробний страх.

1. Resident Evil Franchise

Ймовірно, це одна з небагатьох серій відеоігор (якщо не єдина), яка продовжує робити хорори комерційно життєздатними. І в багато з них грати дуже весело. До речі, існує думка про те, що в ранніх релізах «незграбний» дизайн додає особливо «жахливого шарму».

Сюжет простий: ти ходиш у будинку чудовиськ і намагаєшся вижити. Приємно дивує механіка, а також драматизм і напруженість, що досягаються завдяки переконливій розповіді. Шукаєш, з чого почати знайомство з франшизою, - рекомендуємо Resident Evil 4, Resident Evil 7 та Resident Evil Village.

2. Bloodborne

Справа рук розробників з From Software. Bloodborne, як і всі ігри компанії, - складна, насичена раптовими моментами, що породжують справжній страх, а то й жах (особливо якщо проходити на максимальних налаштуваннях).

Гра натхненна класикою жанру: творами батьків жаху – Брема Стокера та Говарда Лавкрафта. Її готичний сеттинг іноді навіть нагадує роботи Тіма Бертона (американський кінорежисер, ще один аматор — цього разу готики).

Bloodborne – не просто м'ясорубка. Це красива, захоплююча та досить складна відеогра. Любителі розминати мізки залишаться задоволеними.

3. Five Nights at Freddy's

Five Nights at Freddy's - теж франшиза, включає кілька ігор. Усі вони – жанр жахів на виживання із відносно простою механікою. Завдання - пережити ніч у піцерії, де головного героя (тебе) намагатимуться вбити аніматроніки та привиди.

Дії прості та вкрай обмежені:

· керувати дверима та освітленням у кімнаті охорони;

· перевіряти камери спостереження - для відстеження переміщень аніматроніків.

Як бачиш, "рубатись" у неї зможуть і особи, не обтяжені високим IQ. Тому вона ідеальна для бажаючих після важкого робочого дня «потупити», сидячи біля монітора.

4. Little Nightmares

Little Nightmares - страшний інді-платформер-головоломка, водночас весела і божевільна. Візуальні ефекти химерні, але гротескні. На перший погляд це іграшка, з якою може бавитися і дитина. Але зрештою вона доставляє щось справді лякаюче. Коротка, лаконічна та моторошна.

5. Dead Space

Шукаєш атмосферний, напружений, науково-фантастичний хорор - качай Dead Space. Можливо, це не найстрашніший інді. Проте це великий survival horror на виживання з чудовою графікою, чудовим звуковим оформленням і повністю опрацьованим світом.

Ти граєш за космічного інженера, якому доручено з'ясувати, що саме пішло не так на шахтарському кораблі. Воюєш з інопланетянами, вирішуєш головоломки і виживаєш. Або вмираєш…

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK