Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Суперечки з іншими — як підтирання причинного місця: не зовсім весело, іноді брудно. Але людині, яка живе в суспільстві, від цього нікуди не подітися. А з дівчатами все навіть набагато складніше

Ось тобі один цікавий факт: чим ближче ти до когось (у сенсі спілкування чи стосунків), тим легше вам посваритися. Наш шеф-редактор, наприклад, завжди незадоволений, що хтось краде у нього горішки. Журналісти MPort завжди сперечаються, як правильно тиснути від грудей.

Ну, гаразд офіс. А як бути з коханою? Не посваритися ж із нею через немиту склянку... Але ні: замість того, щоби добре провести час разом, ви злитеся і обзиваєте один одного. Останнє — як правило, рідше — вголос. І як тільки кожен із вас застряє на своїй думці, ситуація остаточно заходить у глухий кут.

Unsplash

Але вихід є

Існують правила, які здатні змусити тебе підходити до своїх аргументів інакше і тим самим зміцнювати відносини, а не руйнувати їх. Що це за правила? Давай про все по порядку.

1. У війні є не тільки переможець, але й той, хто програв

«Сперечаючись із коханою, ви можете виграти війну, але хтось інший обов'язково її програє», — стверджує психолог Олександра Христо. Згадуй про це щоразу, коли дискусія переростає в диспут.

2. Его може все ускладнити

Багато хто з нас підходить до справи зовсім неправильно. Якщо концентруєшся на тому, щоб мати рацію, тут же застряєш у гонці, перемогти в якій нереально. Навіть якщо маєш рацію. Ти втрачаєш увазу на загальній картині. Коли твоє его бере гору, воно руйнує ваші стосунки. Ти виграєш битву, але програєш війну.

3. Запитай себе про те, чого ти хочеш досягти

Замість перемоги у дурній війні запитай себе: «Я хочу знайти істину, або довести свою правоту і вийти з бою переможцем?». Сумно, якщо думаєш: не доводитиму свою точку зору — розцінять як поразку. Знай: такі думки = фіаско.

Читайте також: Правила поведінки після сварки

Золоте правило закінчення словесної війни

Наполягати на своїй правоті — так само, як скинути атомну бомбу, щоб встановити мир. Зрозуміло: так ти знищиш будь-який опір. А разом із ним і кохання. І мова не про те, щоби заради перемир'я дозволити дівчині перемогти. Мова про те, щоби ви обидва зрозуміли: або виграєте разом, або обидва програєте.

Неважливо, чия черга мити посуд, хочеться вийти погуляти чи залишитися вдома, хто частіше та більше ініціює секс. Важливо, щоби знайшли рішення, яке влаштує вас обох. Саме тому золоте правило, здатне покласти край будь-якій суперечці, звучить так:

· «Це ви не один проти одного, це ви разом проти проблеми».

Згадуйте цей принцип щоразу, коли знову починаються суперечки.

Ще один штрих

Окей, із проблемою глобального масштабу розібралися. Залишилася ще одна дрібниця — емоція, запал моменту. Коли зав'яз у суперечці та втопився в емоціях, і відчуваєш, що цей поїзд вже не зупинити, тоді єдине рішення – скотч. Багато скотчу. Обмотаний навколо рота «опонента». Зараз це може здаватися найкращим виходом із ситуації. Залишилося лише вигадати, як це пояснити поліції.

Unsplash

Як зберігати холоднокровність у момент запалу

Коли все виходить з-під контролю, Олександра Христо радить використовувати кодове слово. Наприклад, «банан». Потім розходитися по різних кімнатах, робити глибокий вдих і з'їдати по банану. Повільно. Укус за укусом. І робити глибокі вдихи між ними. «Згодом ви заспокоїтеся, згадаєте «золоте правило», і знову боротиметеся не один з одним, а з проблемою, - стверджує експерт. — Можна навіть сказати: «Я на твоєму боці. Давай знайдемо рішення разом» .

Потім слід з'ясувати, у чому проблема. Адже справа не в брудному посуді. Проблема завжди сидить набагато глибше і, як правило, пов'язана із почуттям недооціненості, ігнорування, експлуатації, небажаності чи нелюбові.

Читайте також: ТОП-9 способів уникнути скандалу з дівчиною

Unsplash

Як знайти реальну проблему

Наявність спільної проблеми, мети чи навіть ворога об'єднує. Але вам потрібно дістатися до суті того, чого саме прагнете. Як це зробити? Декілька питань на допомогу:

1. Що непокоїть? Адже справа не в брудній тарілці. Може, вона постійно ігнорує твої прохання? Чи в неї вічно «болить голова»? Не соромся, голосно заяви, що тебе турбує. Це відразу зніме тиск і допоможе їй зрозуміти те, що відбувається.

2. Чого насправді хочете? Вона може бажати подивитися нового «Джеймса Бонда», а тобі начхати: туди ти йдеш, щоб з нею пообніматися. Обговоріть це та прийдіть до спільного знаменника: якісно провести час разом.

3. «Знешкодь бомбу». Часто ти носиш у собі невирішені почуття: стрес від роботи, втома або занепокоєння про бабусю, що захворіла. Це як ходити в кишені з тротилом: найменша іскра може закінчитись масштабним вибухом. Знайди основну проблему та знешкодь бомбу.

Про що б не сперечалися, не сваріться. Замість скандалу з'їжте банан. Знайдіть проблему. Вирішіть її разом. Так ви обидва виграєте.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK