Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Інвестори побачили у цьому шанс змістити голову компанії.

Ілон Маск не отримає виплати у розмірі 56 млрд доларів від Tesla за рішенням суду, повідомляє Reuters. Суддя штату Делавер анулювала цю частину заробітної плати Маска, оскільки сума, на думку акціонерів, здається їм незбагненною та несправедливою. Раніше позов до бізнесмена подав барабанщик хеві-метал-групи Dawn of Correction.

Коментуючи рішення суду, Ілон Маск закликав бізнес не реєструвати свої компанії у штаті Делавер. Крім цього, бізнесмен запустив опитування у своєму акаунті в Х про перереєстрацію Tesla у штаті Техас, де знаходиться її штаб-квартира після переїзду з Каліфорнії.

Соцмережі

У свою чергу, деякі інвестори сприйняли рішення суду як можливість, яка, ймовірно, допоможе Tesla усунути Маска. Адже рада директорів компанії неодноразово критикувалася за те, що не змогла забезпечити нагляд за своїм генеральним директором. Тривалий час Ілон Маск одночасно керував кількома компаніями – Tesla, The Boring Company, Neuralink, OpenAI, Twitter.

Читайте також: Falcon Heavy, посунься: 3 ракети-носія, зроблені в Україні



Нагадаємо, у 2018 році Tesla призначила Ілону Маску компенсаційний пакет у формі акцій. Він став рекордним серед усіх публічних компаній. Упродовж чотирьох років бізнесмен міг отримувати акції Tesla порціями по 12 пакетів в разі, якщо компанія виконувала план. У результаті ці $56 млрд допомогли Маску стати найбагатшою людиною у світі.

Проте суд вважає, що главі Tesla вдавалося підганяти фактичні показники під необхідну величину, а тому його збагачення шляхом отримання компенсаційних виплат є несправедливим.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK