Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Для того, щоб вчасно засинати, можна використовувати прості та натуральні продукти.

1. Ромашковий чай

Ромашковий чай традиційно використовується для заспокоєння нервів та боротьби зі стресом. Крім того, він дуже корисний для здоров'я, оскільки має протизапальну дію, покращує стан шкіри і допомагає при застуді.

Декілька досліджень, у яких брали участь пацієнти з різними порушеннями сну, показали, що вживання ромашкового чаю протягом двох тижнів полегшує засинання і знімає симптоми безсоння.

Чай у концентрації 4 столові ложки ромашки на склянку окропу можна пити щодня, і це не викличе жодних побічних ефектів.

2. Чай з кореня валеріани

Валеріана - це ще один традиційний дієвий засіб. Дослідження підтверджують, що її екстракт досить ефективний при боротьбі з безсонням.

Щоб приготувати чай, заваріть 2-3 г кореня валеріани в чашці гарячої води і залиште настоятися на 10-15 хвилин. Цей напій цілком безпечний і не впливає негативно на циркадні ритми. Однак зловживання ним може призвести до зростання тривожності.

Є й інші обмеження: валеріану не можна вживати вагітним жінкам. Крім того, її неприпустимо змішувати із алкоголем.

Чай на основі ромашки - один дрінків, що покращують сон

Чай на основі ромашки - один дрінків, що покращують сон

pinterest.com

3. Тепле молоко

Читайте також: Коли чоловікам пити молоко?

Те, що перед сном корисно пити тепле молоко, відомо всім. Справа в тому, що молоко містить триптофан, а тому допомагає швидше заснути та полегшує адаптацію при зміні часових поясів. А ще воно сприяє підвищенню рівня серотоніну, який відповідає за відчуття щастя та благополуччя.

Численні дослідження підтвердили, що молоко зменшує кількість нічних пробуджень та допомагає м'язам менше скорочуватися уві сні. Тому, введіть звичку випивати перед сном склянку цього напою, за бажання додаючи мед. Протипоказання - тільки для тих, хто має непереносимість лактози.

4. Мигдальне молоко

Мигдальне молоко - напій, що отримується із суміші перемеленого необсмаженого мигдалю з водою. Цілісний мигдаль сам по собі може покращити якість сну: масло з нього багато років використовувалося в традиційній іранській медицині для лікування безсоння. А сучасні дослідження лише підтверджують дієвість продукту.

Мигдальне молоко містить триптофан, а також магній - мінерал, який також допомагає нормалізувати сон. Однак, варто врахувати, що цей напій не можна приймати людям з алергією на горіхи.

5. Бананово-мигдальний смузі

Читайте також: 11 рецептів корисних смузі, які подбають про імунітет взимку

Банан нітрохи не поступається мигдалю за вмістом магнію та триптофану. Ще в цьому фрукті є мелатонін і багато калію, який потрібний для розслаблення м'язів. Якщо ж поєднати банан і мигдаль, то вийде потужне природне снодійне.

Щоб приготувати смузі, змішайте один банан, одну чашку мигдального молока, столову ложку мигдальної олії та 1/2 чашки льоду. Можна додавати інші інгредієнти, багаті на магній і калій, наприклад: зелень, апельсиновий сік, темний шоколад, йогурт або авокадо.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK