Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Кросівки - Nike Air Yeezy, розроблені Каньє Вестом. Деякі платять за них нечувані суми. А скільки ти готовий віддати ці кроси?

Christie's ( платформа, що проводить аукціони ) відкриває новий підрозділ — Department X , присвячений розкішному вуличному одягу та спортивним предметам колекціонування. Відкриття буде ознаменовано приватним розпродажем найдорожчих кросівок у світі - Nike Air Yeezy, розроблених Каньє Вестом .

· Каньє Вест - репер, продюсер, дизайнер, мільярдер. Чоловік Кім Кардаш'ян.

Каньє дуже круто прорекламував свої Nike Air Yeezy 1, коли вирішив вперше показати їх широкій аудиторії. Зробив він це на своєму відзначеному нагородами виступі премії "Греммі" у 2008 році. У результаті це виявився не просто дебют кросівок і репера як дизайнера, а розрив шаблонів усіх снікерхедів.

christies.com

Зіркі критики намагалися ідентифікувати силует взуття з напівпрозорою червоною літерою "Y", а хайпбісти відчайдушно кричали "дайте дві"! Іншим і просто любителям хорошого спортивного взуття тоді сподобався фігурний шнурок і матеріал з м'якої шкіри преміум-класу - риси, які і тепер є характерними для Nike Yeezy.

Читайте також: Серію нових кросівок Каньє Веста продали за добу

Креативний директор Nike Марк Сміт та дизайнер Тіффані Бірс тоді створили взуття в період переломного моменту життя репера, що позначилося на моделі кросовка та його елементах: у середню частину стопи включили ремінець Air Tech Challenge II та міжпідошву Air Jordan 3.

Рік 2021…

Аукціонний будинок Sotheby's (один із найстаріших у світі). Інвестиційна платформа Rares (спеціалізація – пайове володіння висококласними кросівками) виставляють на продаж прототипи Nike Air Yeezy 1 … Раз… Два… Три… Удар молотка. Продано! За $1,8 мільйона. Минув рік, і ці кросівки знову повертаються на аукціон.

christies.com

Дорого? Є з чого вибрати: Christie's ще виставляють на продаж Nike Donda West Air Jordan VI з рожевим візерунком, текстом пісні Уеста Roses і ім'ям його матері Донда на носку. Кілька пар таких кросівок були зроблені для Каньє та його найближчих друзів / сім'ї. Відомо, що у світі існує лише 4-6 офіційних пар даного взуття.

Читайте також: Зона олігархів: ТОП-7 найдорожчих чоловічих брендів

Як відзначає видання Artnet, створення Department X — спроба Christie заробити на зростаючих ринках колекційних речей у стилі хіп-хоп, вуличного одягу та спортивних товарів.

· Ці ринки різко зросли у 2020 році після вливання грошей з пакету стимулів Covid.

За даними аукціонного будинку Goldin Auctions, у період з 2019 по 2021 рік ринок спортивних колекційних товарів зріс із $1 до $10 мільярдів. Інвестори та бізнесмени, мотайте на вус.

Ціни на колекційні та найдорожчі кросівки Каньє Веста стануть відомими після того, як закінчиться аукціон. Стежити за ним можна ось тут і тут.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK