Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Щоб усю зиму не страждати від застуд, можна не виходити з дому і нікого туди не пускати, вакцинуватися і щодня напихати себе профілактичними медичними засобами

Але кожен із вищезазначених варіантів має страшні недоліки. Тому ми підготували для тебе дещо краще.

 

1. Більше пий

Читай також: Коктейлі від застуди: п'ємо заздалегідь

Тільки не алкоголь, він навпаки вбиває імунітет. Бери із собою на роботу мінералку або термоси з чаєм, вари настої, їж супи. Це допоможе не лише стати здоровим, а й зігрітися.

Найкраще пити трав'яні чаї (ромашка, аїр, евкаліпт, шипшина, звіробій, ехінацея та ін.). Їх рекомендується пити з медом (у прикуску) за годину до їжі або через 2-3 години після неї. Вживання чаю та відвару з лікарських трав вважається чудовою альтернативою звичайному чаю чи каві.

Можна готувати журавлинні настої та ягідні компоти. Пий також біокефіри та біойогурти.

2. Їж натуральні продукти, багаті на вітаміни

Читай також:Вчені: багато вітаміну C – не ліки від застуди

Білки, жири, вуглеводи, а також вітаміни та мінерали повинні у необхідній кількості бути присутніми у твоєму меню. Включи у свій раціон якнайбільше різних натуральних продуктів. Їж м'ясо, рибу, цибулю, часник, ягоди, фрукти, волоські горіхи, мед, моркву, кислу капусту, броколі, цитрусові.

Ще один помічник імунітету – кисломолочні продукти, особливо ті, що містять живі бактерії. Дітям корисний риб'ячий жир.

Немає краще ліків, ніж гарячі перші страви (борщ, м'ясний бульйон, розсольник з м'ясом  у поєднанні з хріном та салом (до 50 г/день). Також корисні салати із цибулею, зеленню. А щоб покрити дефіцит вітаміну С, потрібно щодня з'їдати 1 ківі. Також взимку корисні цитрусові:

  • апельсини;
  • грейпфрути;
  • мандарини і т.д.

3. Висипайся

Читай також: Вітамін С: скільки з'їдати, щоб хворіти менше

У жодному разі не жертвуй сном тільки заради того, щоб довше посидіти в інтернеті або перед телевізором. Прокидаючись втомленим зранку і вирушаючи на роботу, ти тільки даєш фору вірусам.

4. Загартовуйся

Для підвищення стійкості організму використовуй прийоми загартування. Найпростіший із них — холодний чи контрастний душ, який покращує кровообіг і допомагає тримати судини у тонусі.

5. Іди до лазні!

Читай також: Без застуди: як не хворіти на холод

Велике значення для зміцнення імунітету має також лазня. Така терапія розширює судини, а також покращує циркуляцію крові та лімфи, завдяки чому з організму швидше виводяться токсини та підвищується імунітет.

Як взимку зміцнити імунітет: 9 чоловічих порад

Як взимку зміцнити імунітет: 9 чоловічих порад

depositphotos.com

6. Підтримуй фізичну активність

Читай також: Названа смертельно небезпечна зброя проти застуди

Активне заняття спортом різко зменшить ризик простудних захворювань. Підійдуть тренування у тренажерному залі, походи в басейн, теніс, футбол, біг. Часті заняття сексом не тільки зміцнять твій імунітет, а й покращать зовнішній вигляд.

Цікавий спосіб підняття імунітету запропонували європейські вчені. Вони з'ясували, що сир у рекордні терміни може підвищити імунітет, а любителі цього продукту менше за інших хворіють на грип та застудні захворювання. Фахівці радять балувати себе сиром не менше 3-4 разів на тиждень.

7. Чистота та гігієна

Читай також: 7 смачних ліків від застуди та грипу

Для захисту свого та здоров'я оточуючих людей потрібно забезпечити чистоту та гігієну місць, де ти проводиш найбільше часу. Певний мікроклімат, що утворюється в закритих приміщеннях, значно погіршується в період епідемій і за наявності хворих людей.

Необхідно частіше здійснювати прибирання у приміщеннях, а також відкривати вікна. Варто подумати і про застосування марлевої пов'язки. Вона досить добре допомагає захиститися від мікробів та вірусів.

8. Прогулянки на свіжому повітрі

Читай також: Доктор Секс: які недуги лікує ліжко

Більше гуляй на відкритому повітрі. Піші прогулянки збагачують кров киснем, знімають емоційну напругу та зміцнюють нервову систему, тим самим допомагаючи тобі протистояти хворобам.

Як взимку зміцнити імунітет: 9 чоловічих порад

Як взимку зміцнити імунітет: 9 чоловічих порад

depositphotos.com

9. Гарний настрій

Давно доведено, що оптимісти хворіють набагато менше ніж песимісти.

Епілог

Читай також: 6 продуктів, які не варто їсти взимку

Якщо уникнути хвороби не вдалося, обов'язково слід відлежатися, а не наражати себе і оточуючих на ще більшу небезпеку.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK