Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У кожній країні, де морози перевіряють людей на міцність, існують способи боротьби з холодами. І напоям тут відведено особливе місце.

Щоб зустріти холоди у всеозброєнні, навчися готувати найвідоміші з них:

1. Глінтвейн

Багато хто вже встиг полюбити цей традиційний німецько-австрійський зігріваючий напій. Глінтвейн прийнято смакувати з довгих прозорих склянок, милуючись сніжинками за вікном. Іноді до нього додають часточки яблук, апельсинів, ром, коньяк або лікер. Але трохи - щоб не перебити класичний смак.

Як готувати: 6-7 шт. гвоздики, 1/8 мускатного горіха, 4-5 горошин запашного перцю, 1 паличку кориці, половинку апельсина, нарізаного кубиками, залий усе це половиною склянки холодної води і доведи до кипіння. Кип'яті 2-3 хвилини, потім зніми з вогню і дай настоятися 15 хвилин під кришкою. Після залий цю настоянку пляшкою напівсолодкого червоного вина, і доведи суміш майже до кипіння.

Як готується Глінтвейн по-київськи

Глінтвейн для лінивих

2. П'яний шоколад

Якщо ти ласун, то цей рецепт, безумовно, для тебе. Він швидко зігріє змерзле тіло, миттєво підніме настрій і допоможе забути про хуртовину за вікном.

Рецепт розрахований на 10-12 порцій. На водяній бані розтопи 200 г вершкового масла, всип 150 г цукру, кинь 200 г гіркого шоколаду і дай суміші повністю розчинитися. Потім акуратно влий пляшку горілки і ретельно перемішай до однорідної маси. Підігрівай доти, доки не підуть дрібні бульбашки – але не давай закипіти. Розлий по чашках і пий обов'язково гарячим.

3. Грог

Навіть «м'який» грог допомагає миттєво зігрітися при переохолодженні, він зменшує перші ознаки застуди, активізує дихання та роботу серця. Але пити його потрібно крихітними ковтками. І пам'ятай, що порція будь-якого зігріваючого напою на основі алкоголю не повинна перевищувати 1 склянки (250 мл), оскільки потім ти знову почнеш замерзати.

Як готувати: Потрібна пляшка добре очищеної горілки, чай та склянка цукру. Закип'яти 1 склянку води, влий у каструлю стільки ж горілки, засип цукор і вари суміш хвилин 5. Окремо завари міцний чай (50 г на 1 л води) і дай добре настоятися. У гарячий сироп влий чай і підігріту воду, що залишилася, а потім швидко все перемішай.

Як готується Класичний грог

4. Калмицький чай

Якщо ти не вживаєш алкоголь, або, наприклад, постійно за кермом, спробуй заварити собі калмицький чай. Він гарно допомагає в тих випадках, коли тобі найбільше потрібно розслабитись і підбадьоритися одночасно.

Як готувати: 5 столових ложок чаю доведи до кипіння у 2 л води. На маленькому вогні прокип'ятити суміш хвилин 5, потім додай 1 л молока, 50 г вершкового масла, 2-3 чайних ложки солі і чорного перцю. Пити потрібно максимально гарячим. Цей напій (в оригіналі "джомба") відмінно стимулює імунітет і підживлює сили організму.

5. Молочний пунш

Цей напій, що несе тепло, добре пити після важкого робочого дня, сильної нервової напруги або при зниженні імунітету. Він швидко розслаблює, занурює у стан нірвани. Після нього ти забудеш, що таке безсоння.

Як готувати: нагрій 200 мл молока, додай 15 мл коньяку, ложку кориці і стільки ж меду. Пий гарячим.

Як готується пивний пунш

Британський пунш.


6. Меншиков чай

Цей рецепт досить екстремальний і, швидше, підійде для того, щоб швидко зігрітися на вулиці. Наприклад, на рибалці чи полюванні. Він моментально допомагає підбадьоритися при слабкості та перших ознаках застуди. Звичайно, не факт, що над створенням рецепту працював князь Меньшиков, але це не применшує його зігрівальних переваг.

Як готувати: Змішай три склянки міцного чаю, склянку горілки та склянку меду. Усі доведи до кипіння. Подавай тільки у чарках.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK