Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Іноземна мова набагато легше і швидше забувається, ніж вивчається. Розібралися, що треба робити, щоби зусилля на її вивчення були витрачені недаремно.

1. Визнач, яка навичка у тебе слабшає найшвидше

Ця порада допоможе правильно розставити пріоритети та визначити, чому саме потрібно приділяти більше часу - читанню, спілкуванню, слуханню. Для того, щоб зрозуміти це, перевір свої навички за допомогою спеціальних тестів, подивися, де припустився найбільше помилок.

Unsplash

2. Говори іноземною мовою хоча б кілька хвилин на день

Навичка говоріння зазвичай втрачається швидше за інші, тому приділяй їй хоча б 5-10 хвилин щодня. Про що говорити? Вигадуй ситуації. Можна розповідати самому собі про те, що турбує (психологічне розвантаження нікому не зашкодить), можна розмірковувати про прочитану книгу, новини, моду. Ідеально, коли заведеш собі співрозмовника і будеш регулярно спілкуватися з ним.

Unsplash

Читайте також: 12 типів лідерства: знайди ті, які тобі властиві більше

3. Перекладай тексти з іноземної мови

Спробуй знайти текст цікавої тобі тематики та перекласти його. Завдяки такій вправі збільшиш словниковий запас. Якщо захоплюєшся копірайтингом, рерайтингом чи блогінгом, сміливо створювай акаунт на платформах для соціальної журналістики, наприклад, «Medium», і публікуй там свої тексти, що базуються на перекладах першоджерел.

Unsplash

4. Читай на ніч

Читання — один із найкращих способів підтримки рівня мови. Ти будеш зустрічати знайомі слова, повторювати їх, вивчати нову лексику. А ще це просто цікаве заняття! Щоб не сприймати читання як рутинний обов'язок, обирай ті книги, які із задоволенням читав би рідною тобі мовою.

Unsplash

5. Попрацюй... репетитором

Ні, ми не пропонуємо тобі ставати викладачем, для цього потрібна відповідна освіта. Ми рекомендуємо тобі безоплатно допомагати тим, хто вчить англійську: своїй дитині, другові, знайомому. Намагайся пояснювати їм якісь теми, допомагати з перекладами. Для них це гарна допомога, для тебе можливість не втратити знання та вміння.

Unsplash

6. Дивись шоу та серіали

Чи не любиш читати? Не біда, напевно, у тебе є улюблений серіал або шоу. Дивись їх іноземною мовою, це займе лише 20-40 хвилин на день.

Unsplash

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK