Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Стиліст-іміджмейкер, експерт у сфері self-branding Марія Півон розповіла про основні прийоми, які допоможуть чоловікові не лише створити стильний образ, а й у найкоротші терміни досягти бізнесових цілей

Зараз рідко можна зустріти чоловіка, який погодиться бути неоригінальним, дотримуватись правил етикету та норм, жорстко дотримуватися дрес-коду. Захід диктує свободу і свободу у проявах індивідуальності у діловій сфері насамперед.

 

Читай також:Поради стиліста: ТОП-5 «фішок» стильного образу Тома Круза

Все частіше можна зустріти бізнесмена у стилі «вільної п'ятниці» вже у понеділок. Але, звичайно, безліч заходів вимагають дрес-коду, і виділитись на них вкрай складно. Але в той же час це дуже потрібно для досягнення ділових цілей. Адже саме деталі, нестандартні елементи будови образу формують враження і часто викликають більший інтерес до людини з боку партнерів.

У переговорах такі нетипові прийоми допомагають легше знайти контакт, донести зміст виступу та продовжити концентрацію на ваших словах під час виступу. У жінок прийомів створення такого ефекту, що «чіпляє» багато, а у чоловіків інструментарій більш обмежений. Але важливо знати й про них. Адже людина сприймає іншу саме за зовнішньою ознакою, зчитуючи її зовнішність і підсвідомо фіксуючи якісь передбачувані її сильні чи слабкі сторони.

Читай також: Поради стиліста: 7 речей, потрібних кожному чоловікові

Ми всі зчитуємо зовнішність, навіть не замислюючись про це. Постійно зустрічаємо людей і потім тільки ловимо себе на думці, що чомусь хтось нам приємний, хтось викликає сумніви, а про когось можна чітко сказати все. Потрібно задуматися, що багато хто будує свій імідж, звертаючись до стилістів-іміджмейкерів. Адже своє волосся ти довіряєш перукарю, зуби – стоматологу, а ось іміджем займається іміджмейкер. Він підбирає той спосіб впливу зовнішністю, який найвигіднішим способом позначиться на досягненні ваших цілей. На вибір правильного інструменту будови іміджу впливає і мода.

Давай розглянемо найактуальніші атрибути іміджу сучасного бізнесмена, ті прийоми стилю, якими можна користуватись, щоб бути індивідуальним у будь-якій ситуації.

Борода

Читай також: Антистиль: помилки в чоловічому образі, які лякають жінок

Не голене обличя часто зустрічається і у політиків, і у людей бізнесу. Не просто слідкувти за ростом бороди та вусів, тим більше, що часу завжди мало і темп росту волосся у всіх дуже індивідуальний. Проте тенденції світу моди дозволяють відпустити бороду навіть до 5 см завдовжки. Саме ця довжина волосся доречна і зручна для більшості чоловіків. Такий прийом, а саме повне дотримання ділового стилю і доповнення його акуратною бородою, дуже корисний. По-перше, таким чином ти додаси собі солідності та впевненості. Іноді борода може приховати мімічні зморшки (якщо вона густа), а отже твоя реакція на розмову стає стриманішою, ти зможеш контролювати емоції. Людина з бородою і в костюмі явно виглядає солідніше, і статусом вище, і навіть старшим. Цим можна скористатися, якщо вік твоїх партнерів більший. А ще борода йде повним людям, які мають круглу форму обличчя, адже застосувавши бороду можна відкоригувати форму голови, виглядати стрункішою.

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Мария Пион

Поголений проділ

Читай також: 8 помилок власника костюма

Один із яскравих трендів сучасності — асиметричні стрижки та чітко зроблений проділ методом вибривання 1-2 мм волосся в області проділу. Така нотка йде лише людям з нормальною або великою статурою. Адже дуже тендітну фігуру таким проділом можна зробити ще худшою. Цей інструмент має вплив на сприйняття іншими. Він видає у свого власника акуратність, педантичність та увагу до деталей. Такій людині складно збрехати на зустрічі, вона здається дуже уважною і прискіпливою.

Асиметрія у стрижці – це дуже сучасно, тому в колі консерваторів іноді викликає дивне враження від надто великої розкутості. Ще часто для більш зібраного образу використовують прийом - вибриваючи небезпечною бритвою весь контур стрижки. Будь-який костюм виглядатиме дорожче в такому випадку, адже безпрограшність стрижки додає впевненості і елегантності.

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Мария Пион

Шкарпетки

Читай також: Що носити з коричневим одягом: 9 речей

Цей прихований елемент гардеробу сьогодні актуально виділяти. Йдеться про те, щоб носки були не однотонними. Малюнки та дрібні принти дуже актуальні. Діловий чоловік у нестандартних носках під класичним костюмом викликає непідробний інтерес до своєї персони. Особливо це добре працює в період довгих розмов, обговорень та переговорів. Коли партнери втомлюються, їхній погляд опускається і, помітивши нестандартний вигляд шкарпеток, вони можуть знову сконцентруватися на темі. Таким чином легко підняти бадьорий дух під час нудних зустрічей. Мода визначає свої правила для вибору малюнка на шкарпетках. Зараз це шкарпетки в дрібну точку (кольори на тон темніші від основного) і однотонні шкарпетки з яскравим манжетом.

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Мария Пион

Окуляри

Читай також: Поради експерта: 10 заповідей чоловічого стилю

Цей аксесуар здатний підкоригувати форму обличчя, але важливо використовувати невеликі оправи, великі деформують пропорцію. У діловому спілкуванні такий прийом показує сміливість людини та додає їй креативності у підходах. Це сміливо, але також дуже вигідно показує, що людина уважна та спостережлива. Пам'ятай: чоловікові в окулярах потрібно більше говорити про справу, ніж інше, оскільки окуляри одразу трохи дистанціюють спікера від аудиторії. Також є стереотип, що окуляри додають відчуття мудрості носіям, особливо, якщо оправа виділяється кольором або моделлю від інших елементів образу. Зараз у чоловічій моді акцент на чорних оправах із пластику. Звичайно, сонцезахисні окуляри також впливають на сприйняття цілісного образу та надають загадковості стилю.

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Мария Пион

Браслети, годинники

Серед чоловіків, які багато жестикулюють під час розмови, дуже популярні прикраси на руках. Хоча іноді вони можуть бути дуже провокаційними. Зокрема, спортивний годинник під діловим костюмом. Або, наприклад, класичний годинник у поєднанні з браслетами з металу. Такі прийоми корисні діловим людям, які хочуть викликати відчуття відвертої розмови. Наче сигналізуючи, що я поводжуся спокійно, як у вихідний день, мені нема чого приховувати.

Читай також: Джеймі Дорнан: 5 стильних фішок актора

У тренді стильний, але простий годинник спортивного стилю. З браслетів щось дрібне та непримітне. І, звичайно, Apple watch. Минув той час, коли по годинниках читали статус, тепер по них можна прочитати стиль.

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Мария Пион

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK