Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо вам теж знайоме це почуття, то знайте, що у всьому винен старіючий мозок.

Люди часто дивуються тому, як багато вони пам'ятають про ті дні, які, здавалося, тривали вічно за часів їхнього дитинства. Справа не в тому, що їхні переживання були більш глибокими або значущими, просто мозок обробляв їх блискавично. Таку гіпотезу висунули дослідники Дьюцького Університету.

Читайте також: Мегамозок: топ-5 способів прискорити роботу мозку

За словами професора Едріана Бежана, фізичні зміни наших нервів і нейронів відіграють важливу роль у сприйнятті часу в міру того, як ми старіємо. З роками ці структури стають складнішими і зрештою їхній стан починає погіршуватися, і вони створюють більший опір електричним сигналам, які отримують.

Unsplash

Читайте також: У 83 роки виглядати на 60: нейрохірург поділився секретом здоров'я та довголіття

Згідно з гіпотезою дослідників, деградація цих ключових неврологічних характеристик призводить до зниження швидкості, з якої ми отримуємо та обробляємо нову інформацію. За словами Бежана, маленькі діти, наприклад, рухають очима набагато частіше за дорослих, тому що вони обробляють зображення швидше. Для людей старшого віку це означає, що за той же час обробляється менша кількість зображень і складається враження, що події відбуваються швидше.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK