Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Чим загрожує щоденне виконання однієї вправи, і чи допоможе вона скинути зайву вагу?

Як виявилося, виконуючи щодня одну вправу справді можна схуднути. Це довів американець, який на початку свого експерименту міг віджатися лише 14 разів, але в результаті схуд на 8 кілограмів.

Читайте також: Віджиматися по-іншому: 5 спеціальних технік виконання

Однак, на думку професійного тренера Джефа Кавальєра, цей ефект може бути короткостроковим. До того ж, цілком імовірними є й проблеми, які можуть виникнути після таких занять. Кавальєр у своєму огляді оцінив цей підхід до тренувань.

"У подібного тренування є свої плюси. Вам не потрібно вигадувати нову програму щодня. Максимум, що можна упустити - це збитися з рахунку під час виконання сотні віджимань", - зазначив він.

Таке тренування розвиває силу, витривалість та дисципліну, але є й мінуси.

"100 віджимань зможуть виконати далеко не всі: новачки взагалі злякаються такого обсягу і передумають тренуватися", - пояснив Кавальєр .

До того ж, за словами фітнес-тренера, згодом м'язи можуть адаптуватися до однакових навантажень, і прогрес зупиниться.

Unsplash

"Замість позитивного ефекту ви ризикуєте отримати проблеми із суглобами, біль у м'язах", - додав тренер. "Ваша постава також може постраждати: через постійне навантаження здебільного на плечи з'явиться м'язовий дисбаланс. До речі, якщо виконувати віджимання супермена, вони частково допоможуть виправити цей мінус, оскільки під час виконання вправи активно задіюється і нижня частина тіла".

Читайте також: 5 базових вправ, про які завжди потрібно пам'ятати

Роблячи висновок, Джефф Кавальєр радить змінювати характер і кількість навантажень, адаптувати різні вправи під час тренування під себе та свої можливості, а також виконувати менше повторень, але робити їх якісно.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK