Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Експерти з'ясували, що плавати для здоров'я ефективніше, ніж здійснювати пробіжки.

Ні для кого не секрет, що аеробні вправи можуть допомогти запобігти деяким руйнівним наслідкам старіння. Але все більше наукових даних показує, що плавання може забезпечувати унікальні імпульси для здоров'я мозку.

За даними американського Університету Марді Хардін-Бейлор, регулярні заняття плаванням можуть покращити когнітивні функції та відновити організм після стресу. При цьому плавання вважається ефективнішим засобом, ніж, наприклад пробіжки.

Читайте також: Вчені розробили речовину, здатну відновлювати пошкоджені м'язи

Наукове дослідження, спрямоване на оцінку ефективності різних видів фізичної активності, було проведено на щурах. У ході експерименту вчені щодня змушували гризунів протягом години плавати та виконувати інші фізичні активності, після чого оцінювали їх когнітивні здібності.

Результати показали, що заняття плаванням стимулюють певні мозкові шляхи, запобігаючи загибелі клітин, а також уповільнюють когнітивні зміни, пов'язані з старінням.

Таким чином, на основі досліджень на щурах вчені підтвердили, що плавання здатне покращити як короткострокову, так і довгострокову пам'ять, що призводить до підвищення когнітивних здібностей. Крім того, водні тренування можуть бути ефективним методом відновлення після нервово-психічних захворювань.

Вам також може бути цікаво:

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK