Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У компанії запевнили, що проблема не є критичною і буде вирішена.

Розробники OpenAI відреагували на поширені скарги користувачів на погіршення продуктивності ChatGPT. Визнавши наявність проблеми, вони заявили, що поки що не розуміють причину.

Скарги користувачів почали з'являтися з середини минулого місяця, проте OpenAI не оновлювала бота з 11 листопада, а тому вважає, що не причетна до цього збою.

Проблеми з ChatGPT не масові, а дуже специфічні: бот почав виявляти ознаки лінощів. Користувачі повідомляють, що він став повільніше давати релевантні відповіді, більш недбало формулювати текст і часом пропонує користувачам думати самостійно, а не турбувати ШІ по кожній дрібниці.

Emiliano Vittoriosi

Emiliano Vittoriosi

Unsplash

Здебільшого проблема торкнулася програмістів. Така поведінка була помічена, коли ШІ просили написати код. Однак інші категорії користувачів сервісу також можуть опинитися під загрозою. Цілком ймовірно, жартома припускають вони, що незабаром штучний інтелект стане дуже лінивим і зовсім перестане відповідати на найпростіші запити користувачів.

У OpenAI, визнаючи наявність проблеми, заявили, що вона не є критичною. Чат-бот, як і раніше, здатний давати розумні та повні відповіді, але користувачам тепер доведеться почекати трохи довше і витратити більше часу на формулювання своїх запитів.

Читайте також: Time оприлюднив список найцікавіших новацій 2023 року

«Щоб внести ясність: проблема не в тому, що модель якимось чином змінилася з 11 листопада. Відмінності в її моделі можуть бути невеликими — може погіршитися лише частина підказок, а клієнтам та персоналу може знадобитися більше часу, щоб розпізнати та виправити ці закономірності», — пояснили представники компанії.

У мережі вже з'явилися жарти, що, судячи з поведінки ChatGPT, людство легко уживеться з ШІ, оскільки ми точно знаходимося на одній хвилі – час від часу лінуємося, виконуючи свою роботу. А тому з таким штучним інтелектом людству не загрожує апокаліпсис – йому просто буде ліньки створювати Скайнет.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK